保護Baby由"嬰兒敏感風險指數測試(ARI)"開始

嬰兒敏感

Source:https://goo.gl/8ehTE1

嬰兒一旦出現敏感,繼而引發其他敏感症狀的機會較高,而且往往伴隨成長。預防勝於治療,現在就進行測試,瞭解嬰兒敏感風險指數及如何減低風險。

之前同大大面去了中環添馬公園參加咗「雀巢能恩Start Healthy Stay Healthy 全城扭扭擰擰健康日 」。

第一次去添馬公園,公園度嘀風涼水冷,又多大草地,仲可以欣賞到維港景色,絕對系一個親子活動、picnic的好地方!

呢一日的活動其實就好像一個嘉年華會,大人小朋友除咗有得玩,仲好有意義,因為活動的主題系推廣健康生活的訊息。活動當日有草裙舞、瑜伽示範,提醒媽媽同BB都要多做運動,強健體魄,改善同埋預防嬰兒敏感體質。

而當日最開心嘅唔使講肯定就系一班小朋友喇,因為場內有好多個不同攤位,講故事、吹氣波波池、釣鴨仔、攤位遊戲等,有動有靜,完全可以玩足一日!

場內仲有攤位為小朋友/嬰兒做敏感測試,睇下小朋友嘅敏感風險指數,大大面見到場內的毛毛怪同敏敏大王不知幾開心。如果各位媽媽有興趣知道嬰兒嘅敏感風險指數。由於添馬公園近海,所以好大風,大家去玩記得帶定外套,如果唔系,好易冷親。